Kassia'yı Yeniden Düşlemek Kolokyumu

Yer: Pera Kampüs

Saat: 14:30

Dünya sanat tarihinin ilk kadın figürlerinden Bizanslı şair, besteci ve ilâhi yazarı Kassia’nın eserlerinin ve tarihî rolünün ele alınacağı “Kassia’yı Düşlemek/ Reimagining Kassia” kolokyumu, 30 Mart 2022 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı ev sahipliğinde, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film&Animasyon bölümlerinin ve İstanbul Kadın Müzesi’nin işbirliğiyle Pera Kampüsü’nde gerçekleşecek. Etkinlikte, BAU Konservatuvar’ın Kassia’nın ismini taşıyacak müzik topluluk sınıfının açılışı da yapılacak.

BAU Konservatuvar Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Özgecan Karadağlı Kuntz moderatörlüğünde gerçekleşecek kolokyumda ise yurtdışından değerli araştırmacıların da yer aldığı isimler hem tarihî bir perspektif sunacak hem de Kassia’nın eserlerinin sanatsal önemi ve kadınlara yönelik çağdaş sanat eğitimi gibi konuların üzerinde duracak. Dr. Cecily Hennessy (Christie’s Education London), Dr. Alexander Lingas (City University of London), Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı (Uludağ Üniv.), Meral Akkent (İstanbul Kadın Müzesi), Brett Umlauf Arjomand ve Çiğdem Borucu’nun sunumlarına, Kassia’nın eserlerinden oluşan mini bir dinleti ile ses enstalasyon performansı eşlik edecek. Ayrıca, BAU İletişim Fakültesi Çizgi Film&Animasyon bölümünün hazırladığı Kassia’yı anlatan özel animasyon gösterimi yapılacak.

Zoom Toplantısı Katılım Linki için tıklayınız.